Kinderwagen kopen: Waar moet je op letten?

Een kinderwagen kopen is een van de leukste aankopen die je zult doen wanneer een baby op komst is. Meestal is het ook een van de duurdere producten die je zult kopen, dus het is belangrijk om alle soorten en maten te bekijken, en de juiste voor jou en de baby te kopen. Een kinderwagen kopen, waar moet je op letten?

Waar moet je op letten wanneer je een kinderwagen koopt?

Je zult de kinderwagen veel gaan gebruiken. Het is belangrijk om een kinderwagen te kopen die bij jullie nieuwe gezin past. Je moet hierbij denken aan de juiste hoogte van de kinderwagen en of de bouw van de kinderwagen overeenkomt met hoe jullie deze willen gebruiken. Zo zul je een andere kinderwagen willen hebben wanneer je vaak door de bossen loopt, in plaats van wandelingen in de stad. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken hoe je met de kinderwagen zult reizen (neem je het mee in de auto, of in het openbaar vervoer?) en hoe je deze thuis op wilt bergen als je de kinderwagen even niet nodig hebt.

Laten we beginnen met algemene informatie. Wanneer je begint met de zoektocht naar de beste kinderwagen voor jullie nieuwe gezinnetje, zul je erachter komen dat er heel veel soorten kinderwagens zijn, en dat de verschillen erg groot zijn. Daarom is het belangrijk op de hoogte te zijn van de verschillen, en van te voren te bepalen wat voor een soort kinderwagen het best bij jullie past.

Verschillende soorten kinderwagens

Er zijn vijf verschillende soorten kinderwagens. De combiwagen, wandelwagen, de buggy, duowagen en de normale kinderwagen.

De combiwagen

De meeste ouders zullen kiezen voor een combiwagen. Zoals de naam al zegt; de combiwagen bestaat uit een combinatie van functionaliteiten. Zo kun je de combiwagen vanaf de geboorte gebruiken, en kun je na loop van tijd ombouwen tot een normale wandelwagen met een zitje. Doorgaans kun je de combiwagen gebruiken vanaf de geboorte, tot een jaar of drie. De combiwagen bestaat uit een onderstel, een wandelwageninzet en een reiswieg. Die reiswieg gebruik je wanneer je baby net is geboren, want je baby zal nog niet rechtop kunnen zitten. Vanaf het moment dat de baby kan zitten, kun je de combiwagen ombouwen tot een wandelwagen of buggy. Vaak kun je een combiwagen uitbreiden met verschillende accessoires die je apart zult moeten aanschaffen, maar die het gemak van een combiwagen wel uitbreiden. Zo past een autostoeltje vaak op een combiwagen.

De meeste ouders kiezen voor een combiwagen. Mocht je geluk hebben met een tweeling, dan zijn er ook duo-combiwagens beschikbaar. Daar kun je twee reiswiegen op zetten.

De wandelwagen

Je kunt een wandelwagen gebruiken zodra je baby zelfstandig kan zitten. Normaal gesproken is een wandelwagen groter en lomper dan een buggy. Echter, er zitten vaak meer functionaliteiten aan een wandelwagen, zodat je er eenvoudiger spullen in mee kunt nemen, een extra kind achterop kunt zetten, of allerlei andere dingen. De wandelwagen is vaak steviger dan een buggy, en meer geschikt voor buitenactiviteiten. Natuurlijk betekent dat wel dat de wandelwagen niet zo makkelijk is te vervoeren, in te klappen en op te bergen. Ook is een buggy vaak goedkoper.

Wanneer je bij de geboorte van je baby niet kiest voor een combiwagen, maar bijvoorbeeld voor een draagdoek of een draagzak, dan kun je enkel een wandelwagen aanschaffen. Die gebruik je dan vanaf het moment dat je kindje kan zitten.

De buggy

Een buggy dient hetzelfde doel als de wandelwagen, alleen is deze veel kleiner en lichter. De wieltjes zijn kleiner, en het zitvlak is lager aan de grond. Vaak is het zitvlak erg soepel, en biedt het weinig steun voor baby’s. Daarom is het niet aan te raden om een baby vroeg in een buggy te zetten, maar alleen wanneer je baby goed zelfstandig kan zitten.

Buggy’s zijn erg handzaam, makkelijk wendbaar en eenvoudig op te bergen. Daarom zijn ze makkelijk mee te nemen voor een korte wandeling, in de auto of zelfs op de fiets. Over het algemeen wordt een buggy gebruikt totdat een kind 3,5 of 4 jaar oud is.

De duowagen

Steeds vaker zie je duowagens in het straatbeeld. Duowagens zijn geschikt voor ouders die twee kinderen vlak na elkaar krijgen. De oudste kan dan vaak nog niet goed, of niet lang lopen, en dus wil je twee kinderen in de wagen kwijt kunnen. In de duowagen past een kindje bovenop, en het andere kindje onder. Soms kunnen kindjes achter of naast elkaar zitten.

Duowagens worden ook gebruikt voor tweelingen, maar dan als wandelwagen – wanneer beide kindjes kunnen zitten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NewBorn24
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0