Kinderwagen kopen – een stappenplan

Het krijgen van een baby is natuurlijk een groot moment. En met het krijgen van een baby horen ook een aantal grote uitgaven die je voorheen waarschijnlijk nog niet hebt gedaan. De kinderwagen is waarschijnlijk een van de grootste uitgaven die je zult doen voor je nieuwe baby-uitzet. Een kleine troost: mocht je na de eerste nog een baby op de wereld zetten, dan kun je de kinderwagen doorgaans nog een keer gebruiken (mits je een goede keuze hebt gemaakt). Daarom is het belangrijk om de juiste kinderwagen te kopen. Om te zorgen dat je succesvol zult zijn, hebben we hieronder het stappenplan neergezet die we zelf ook hebben gebruikt.

Het grote hoe-koop-ik-een-kinderwagen stappenplan

Ok, die titel is wellicht iets overdreven, maar hieronder staan de dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je de kinderwagen (of, waarschijnlijker, combi-wagen) gaat kopen.

  1. Bepaal hoe je de kinderwagen wilt gebruiken. Wil je ermee door de duinen en over het strand lopen, of blijf je in een park? Wil je jouw baby in een draagzak meenemen, in de eerste maanden? Wil je meerdere wagens kopen, zoals op den duur een buggy? Heb je plek om de kinderwagen op te bergen? En als dat zo is, moet deze dan hangen of staan?
  2. Check online naar de verschillende mogelijkheden en opties van kinderwagens, zodat je van tevoren weet wat je mag verwachten.
  3. Ga testen! Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen ga je naar een winkel met een zo ruim mogelijk aanbod. Zo kun je op je gemak verschillende modellen proberen en vergelijken.
  4. Hou je niet in wanneer je eenmaal aan de slag gaat met de kinderwagen. Probeer het eens in te klappen, uit te vouwen, anders in te stellen en op te tillen. Dit is wat je in de praktijk vaak zult gaan doen, dus het is belangrijk om het te testen!
  5. Check de rem. Kun je de rem gemakkelijk aantrekken? En check alle andere onderdelen die je vaak los en vast zult moeten maken.
  6. Past deze kinderwagen in de auto en kun je deze opbergen op de plek waar je het voor ogen hebt?
  7. Vraag aan een medewerker wat er allemaal is inbegrepen bij de kinderwagen. Dat kan weleens veel meer (of minder) zijn dan wat je voor je hebt. Belangrijk!
  8. De prijzen van eenzelfde model kunnen enorm variëren per winkel. Om zeker te weten dat je niet (veel) teveel betaalt, vergelijk je online of de kinderwagen die je wilt ergens goedkoper te krijgen is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NewBorn24
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0