Grote verschillen tussen kinderwagens

Kinderwagens en combiwagens kunnen op allerlei manieren met elkaar worden vergeleken. Het meest duidelijke verschil is natuurlijk de prijs. Een goede nieuwe kinderwagen begint rond de 350 euro, en kan hoog oplopen. De bekende merken bieden kinderwagens aan tot ruim over de 1.000 euro.

Uiteraard zijn andere in het oog springende verschillen de kleur, vorm en materialen. Je wilt als ouder er wel een beetje goed uitzien. Echter, voor het dagelijks gebruik zal je het beste moeten kijken naar de eigenschappen van de kinderwagen. Zo kun je nog zo’n mooie kinderwagen hebben; als deze lastig inklapt, stroef of zwaar rijdt, of moeilijk op te bergen is bij jullie thuis, dan zul je vrij snel spijt krijgen.

Uiteindelijk zul je zelf moeten bepalen welke kinder- of combiwagen het beste bij jouw nieuwe familie past. Hierbij zul je moeten denken aan je eigen situatie. Om zeker te weten dat je overal aan denkt, hebben we hieronder de belangrijkste punten op een rij gezet.

Past de kinderwagen bij je woonsituatie?

Al is de kinderwagen nog zo mooi, de kinderwagen zal het grootste deel van de tijd niet worden gebruikt. Afhankelijk van je thuissituatie (of de kofferbak van je auto) wil je een kinderwagen die je makkelijk op kunt bergen. Sommige kinderwagens zijn eenvoudig op te klappen, en sommige kinderwagens zul je moeten ophangen. Een kinderwagen is groot. Mocht je deze vaak een trap op moeten tillen, dan wil je natuurlijk ook een kinderwagen die licht is.

Wat ga je met de kinderwagen doen?

Wanneer jullie erop uit gaan, waar ga je dan naartoe, en hoe? Reis je met de auto, dan wil je een model dat eenvoudig de auto in gaat. Je wilt de kinderwagen dus makkelijk op kunnen klappen. En uiteraard moet de kinderwagen in de kofferbak passen. Als je met de kinderwagen de bus in en uit gaat, is deze kinderwagen dan licht en wendbaar?

Weinig mensen hebben voor elk terrein een aparte kinderwagen. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om erover na te denken waar je vaak naartoe zult gaan. Doorgaans zul je een kinderwagen willen die in zoveel mogelijk verschillende terreinen uit de voeten kan. Als stelregel kun je de grootte van de banden in de gaten houden: hoe groter, hoe beter de kinderwagen geschikt is voor een grof terrein.

De meeste kinderwagens zullen luchtbanden hebben, maar tegenwoordig zijn ook foam en schuimbanden in trek. Foambanden gaan niet lek, en rijden vaak net zo prettig als luchtbanden. Echter, luchtbanden zorgen ervoor dat je minder last hebt van oneffenheden op het wegdek. De betere babyzaak heeft verschillende ondergronden in de winkel waar je de kinderwagen op kunt testen. Check daar of de kinderwagen soepel loopt, of je makkelijk een stoepje op en af kunt, of deze geen draaicirkel van een vrachtwagen heeft, en of je het makkelijk in kunt klappen en kunt dragen. Probeer ook eens of je de kinderwagen makkelijk uit elkaar kunt halen. Bij sommige kinderwagens kun je de wielen eraf halen. Dat is erg handig wanneer je de kinderwagen op wilt bergen.

Test de kinderwagen!

Het is heel normaal dat je een kinderwagen in de winkel test. Doe dat dus ook. Het is een belangrijke aankoop, waar je geen spijt van wilt krijgen. Stel alle vragen die je wilt stellen, en koop niet de eerste de beste kinderwagen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

NewBorn24
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0